Minolta 50mm

Minolta, optik Beercan

Sammenligner jeg med de nuværende Sony optikker (Sony kameraer hed Minolta før i tiden) får man meget mere for pengene ved at købe noget af ældre dato.
De er meget bedre bygget og går ikke så nemt i stykker, yderligere er makro indbygget,  Sony har slet ikke noget tilsvarende i dag. De gamle blev hovedsagligt lavet af metal, modsat de nye objektiver, der mest er lavet af plastik.
Men selvfølgelig, så er de også tungere, jeg mener dog ikke det betyder alverden ved de små udgaver, som det her.

Minolta AF lens (A-mount er det samme som Sony)
Zoom 35-70
Macro funktion
Front dæksel medfølger
Pris 200 kroner + porto, da jeg ikke har egentlige fotos taget med den, men den er lige afprøvet og virker fint, hvilket også gælder Macro funktionen.

Minolta Macro
Minolta 1:4 Macro
Seet bagfra
Minolta optik set bagfra
Beercan Minolta
Minolta Beercan

Andet om SONY mount ( det stik man bruger til at sætte objektivet fast i).
Der er stort set 2 typer.

  • Den helt gamle som hedder PF, det passer ikke sammen med a-mount.
  • Den nye type, som hedder a-mount er opfundet af Minolta og blev brugt i en årrække også efter SONY købte Minolta. Men de passer sammen, hvilket vil sige på de Sony kameraer der anvender a-mount og ikke mindst dem der anvender a-mount og fullframe  (A99 udgaverne).  Da fullframe jo udelukkende betyder 24*36 fotos, som jo langt de fleste fotos er blevet optaget i gennem tiderne.

Nyere e-mount kan ikke anvende a-mount, med mindre man køber en meget dyr adapter, det kan dog stadig være billigere, da objektiver til e-mount er prissat meget, meget højt.

Skriv et svar