Venner

Om Frilandsmuseets venner.

Link til venneforeningen med mange flere oplysninger.

Frilandsmuseet I Kongens Lyngby er Danmarks ældste og største frilandsmuseum. Det blev oprettet I 1897 med blot 2 bygninger I Kongens have I København.

I 1901 flyttedes museet til Kongens Lyngby, og I løbet af årene er det vokset, så det I dag rummer over 60 gamle gårde og huse med indbo og egnstypiske haver.

Bygningerne har oprindelig stået I forskellige egne af Danmark, Slesvig og der sydlige Sverige og er derfra nedtaget, flyttet og genopført på museet.

Med hestevogn kan man køre en tur rundt I det 36 ha store, afvekslende museumsområde, hvor får, heste, geder, smågrise, ænder og gæs kan opleves I det fri.

Hvert år arrangeres et righoldigt sommerprogram med børneaktiviteter, folkedans, omvisninger, demonstrationer af gamle håndværk samt mindre udstillinger samt mindre udstillinger og temadage I forbindelse med årets højtider.

Fra 1998 omfatter Frilandsmuseet også det enestående industrianlæg Brede Værk.

Kom og oplev og støt Danmarks største og ældste frilandsmuseum.

Frilandsmuseet indbyder til et nært venskab.

Private kræfter har længe sluttet op om Frilandsmuseet.

Dets venneselskab blev stiftet I 1940 med det dobbelte formål at udbrede kendskabet til museet og yde dette støtte under forskellige former.

Medlemmerne af selskabet Frilandsmuseets Venner inviteres til en række særarrangementer, hvor der er mulighed for at opleve, hvad der sker såvel foran som bag kulisserne på et stort museum.

Frilandsmuseet omfatter nu også Brede Værk. Blandt de seneste års arrangementer kan nævnes: Besøg på byggepladsen ved herregården Østergård Besøg på byggepladsen ved museets fynske vandmølle

Lysbilledforedrag om Østergårds historie og beboere Julearrangement med mulighed for at lave pynt efter gamle opskrifter. Foreningen yder en ikke uvæsentlig støtte til museet.

Blandt de senere års donationer kan nævnes midler projektering af museets projekt: andelsbyen Tilskud til genopførelse af herregården Østergård. Udgivelse af bøger og skrifter.

Anskaffelse af trækvogne til børn samt inventar til aktiviteter I museet.

Medlems fordele: Der er mange fordele ved at være medlem af Frilandsmuseets Venner: Medlemmerne har gratis adgang til Frilandsmuseet, herunder Brede Værk, samt til Nationalmuseet og Nationalmuseets klunkelejlighed.

Man kan som medlem få 10% rabat i museumsbutikerne – dog ikke på bøger.

Foreningen har eksklusive arrangementer på Frilandsmuseet, hvor man kan møde museets medarbejdere og blive orienteret om igangværende og kommende projekter.

De modtager både foreningens nyhedsbrev og fire gange om året tidsskriftet Nyt, der orientere om aktuelle emner og aktiviteter på Nationalmuseet.

Frilandsmuseets vejleder, sommerprogram og forskellige skrifter sendes ligeledes til medlemmerne. – Besøg på byggepladsen ved herregården Østergård – Lysbilledforedrag om Østergårds historie og beboere – Besøg på byggepladsen ved museets fynske vandmølle – Julearrangementer med mulighed for at lave pynt efter gamle opskrifter

Jeg kan ikke love priserne ikke skifter, men find ud af det, der er under alle omstændigheder mange fordele ved at være medlem, og så støtter man jo bevarelsen af gammel Dansk historie. Foreningen yder en væsentlig støtte til museet.

Ud over det, er det en dejlig hobby at have.

De senere års donationer har blandt andet omfattet – Midler til projektering af museets Andelsby – Tilskud til genopførelsen af Østergård – Udgivelse af ny vejleder til Frilandsmuseet – Midler til et antal trækvogne, som stilles gratis til rådighed for publikum

Medlemsfordele

– Foreningen afholder eksklusive arrangementer på Frilandsmuseet, hvor man møder museets medarbejdere og får et indblik i igangværende projekter – Medlemmerne modtager foreningens nyhedsbrev, og 4 gange om året magasinet NYT, som orienterer om aktuelle udstillinger, projekter og aktiviteter på Nationalmuseet. – Frilandsmuseets vejleder, sommerprogram og forskellige skrifter sendes til medlemmerne.

Priser

Kan svinge, så jeg vil ikke opgive dem her. Tal med museet og få telefon til foreningen. Fradragsberettigede gaver kan indbetales på GIRO 573-7788 2800 Lyngby  Frilandsmuseet

Selskabet Frilandsmuseets Venner Frilandsmuseet Postboks 250 +++ 4881 +++ 2800 Kongens Lyngby

Skriv et svar